Lumia650

Inga fler mobiler från Microsoft?

Microsoft säger upp över tusen medarbetare i Finland - framtiden för Windows-telefoner blir därmed allt mer osäker.

27 maj 2016

Försäljningssiffrorna för Microsofts Lumia-telefoner tycks aldrig ta fart och nu tar företaget konsekvenserna av det genom att säga upp omkring 1850 anställda världen över. Av dem finns 1350 i Finland.

Nokia-folk får gå Uppsägningarna i Finland drabbar Microsofts mobildivision, som de köpte från Nokia i april 2014 för att få fart på försäljningen av mobiltelefoner med operativsystemet Windows 10.

Enligt Microsoft vill de strömlinjeforma strategin för mobiltelefoner och håller dörren öppen för nya typer av Windows-telefoner så småningom. Månne får vi se en Surface Phone vad det lider. Surface är ju Microsofts namn på de egna pekdatorerna. I USA säljer även Microsoft en bärbar pc vid namn Surface Book.

Nya telefoner med namnet Nokia Samtidigt om Microsofts mobiltelefoner går på knä satsar Nokia återigen på mobiltelefoner. När Nokia sålde mobiltillverkningen till Microsoft behöll man varumärket Nokia. Därför har det nystartade företaget HMD Global nu tecknat ett avtal med Nokia om att få tillverka Android-telefoner under varumärket Nokia. Telefonerna kommer att tillverkas av Foxconn, samma taiwanesiska företag som bland annat tillverkar Apples telefoner iPhone. HMD GLobal har även rätt att göra pekdatorer med namnet Nokia.

Kanske är du intresserad av...