Snabbare internet i mobilen
© Shutterstock

Läs in webbsidor dubbelt så snabbt med nytt program

Snart kommer det en lösning för att få mobilen att ladda in webbsidor dubbelt så snabbt.

29 augusti 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Forskare vid University of Michigan har kommit på ett sätt att göra internet i mobilen dubbelt så snabbt. Det har tagit fram ett program de kallar Vroom.

Google och andra internetgiganter har länge försökt att förkorta den tid det tar för en mobil webbläsare att öppna en webbsida. Nu finns det en lösning.

Vroom ska enligt uppgift få en mobiltelefon att ladda in webbsidor upp till dubbelt så fort. Till skillnad mot tidigare försök kan det här programmet öka hastigheten utan att vare sig kvaliteten eller komplexiteten på en webbsida påverkas.

Så här funkar Vroom

När telefonen öppnar en webbsida måste den klara av att hantera många olika saker på kort tid. Webbsidor innehåller oftast bilder, reklam, länkar och mycket annat. Alla dessa objekt måste läsas in och hanteras av webbläsaren för att sidan ska visas på ett korrekt sätt.

Vroom effektiviserar webbläsaren genom att hantera länkar på ett nytt sätt som innebär att den kan läsa in flera objekt samtidigt och därmed öppna en webbsida upp till dubbelt så snabbt.

Vroom är ännu inte färdigt för att implementeras i en webbläsare. Forskningen bakom programmet finansieras delvis av Googles utvecklingsavdelning, så chansen är stor att det så småningom hittar ut till mobiltelefoner, åtminstone de som använder Android.

Kanske är du intresserad av...