slå mobildata fra på ferien

Undvik DYRA mobilräkningar

Visst använder vi mobilen på semestern utomlands, men se upp så att inte telefonräkningen skenar.

21 juni 2016 av Redaktionen

Det kan snabbt blir ett dyrt nöje att använda mobiltelefonen utomlands. Har du inte ett abonnemang i det land där du befinner dig riskerar du faktiskt att bli ruinerad när Dropbox eller Google Drive automatiskt börjar överföra bilderna du tar, när mobilen plötsligt bestämmer sig för att hämta hem den senaste uppdateringen eller när barnen börja strömma film på Netflix.

Enkel kur Stäng av mobildata i telefonen, så behöver din inte oroa dig för onormalt höga mobilräkningar när du kommer hem. Dropbox kan fortfarande synkronisera bilder, telefonen kan uppdatera sig själv och alla appar och junior får titta på sina filmer, men bara så länge det sker när telefonen är ansluten till det trådlösa nätverket på hotellet. Läs vidare om hur mobildata stängs av i iPhone och Android.

iPhone Tänk på att även stänga av funktionen i din iPad om du har en modell med eget SIM-kort.

1. Öppna Inställningar och välj Mobilnät. 2. Vid Mobildata pekar du på skjutreglaget så att det blir grått i stället för grönt.

Android Exakt hur det går till ser olika ut beroende på telefonmodell, men grundprincipen är densamma. Här visar vi hur det ser ut i en Samsung-lur.

1. Öppna Inställningar och välj Dataanvändning. 2. Ta bort bocken vid Mobildata så att funktionen inaktiveras.

Kanske är du intresserad av...