OnePlus 7 Pro telefon med dold fingeravtrycksläsare
OnePlus 7 Pro

OnePlus har trollat bort den framåtriktade kameran på ett ovanligt sätt.

OnePlus släpper nya mobiltelefoner

Föregångaren är en av de bästa mobilerna på marknaden och nu är det dags för tre nya modeller. Här är de nya OnePlus-mobilerna.

15 maj 2019 av Martin Haverholm

Vid ett evenemang som gick av stapeln i tre storstäder världen över, visade den kinesiska smartmobiltillverkaren OnePlus upp sin nya serie med telefoner.

Serien består av OnePlus 7 Pro som är företagets nya toppmodell samt den billigare OnePlus 7, som på ytan ser ut som den föregående modellen OnePlus 6T men som erbjuder en rad förbättringar. Bland annat använder man ny teknik för telefonens kamera.

OnePlus presenterade bägge modellerna samtidigt för den samlade pressen, men den första modellen som släpps är OnePlus 7 Pro som dyker upp i handeln den 21 maj.

Om du hellre vill lägga vantarna på den billigare OnePlus 7 behöver du vänta till 4 juni.

Nyheterna i OnePlus 7 Pro

Det räcker att titta på OnePlus 7 Pro för att upptäcka att den är lite annorlunda. Till skillnad från de flesta andra moderna telefoner saknar den en flärp, det vill säga det lilla områden överst på skärmen där kameran och diverse sensorer sitter.

> Se hur Samsung-fans på kreativa sätt döljer kameragluggen på sina Samsung Galaxy-mobiler i den här artikeln.

I stället finns det en inbyggd poppuppkamera som automatiskt dyker upp så fort frontkameran startas. På baksidan finns det tre kameralinser med en upplösning på upp till 48 megapixel.

OnePlus 7 Pro med den nya poppuppkameran uppfälld.
OnePlus 7 Pro

En av de mest iögonfallande nyheterna med OnePlus 7 Pro är poppuppkameran, vilket gör att telefonen får en stor skärm utan kameraglugg som konkurrenterna har valt att göra.

OnePlus 7 Pro i butikerna 21 maj

OnePlus 7 Pro är den första telefonen från OnePlus med QHD+ AMOLED-skärm vilket betyder extra skarpa bilder, till och med 90Hz vilket får filmer att flyta bättre och mer naturligt.

OnePlus 7 Pro kommer att finnas i flera olika versioner, där skillnaderna är mängden lagringsutrymme och arbetsminne. Den minsta har 6 gigabyte ramminne och 128 gigabyte lagringsutrymme, medan den största har 12 gigabyte ramminne och 256 gigabyte lagringsutrymme.

OnePlus 7 Pro släpps 21 maj med en prislapp från 7 895 kronor upp till 9 195 kronor beroende på modell.

OnePlus 7 - med flera uppdateringar

Trots att OnePlus 7 är lite billigare och mindre än 7 Pro innehåller den flera nya funktioner.

På baksidan finns det två kameror på upp till 48 megapixel och de har samma uppdaterade teknik för autofokus som finns i OnePlus 7 Pro.

Den använder den nya Qualcomm Snapdragon 855-processorn som finns i OnePlus 7 Pro, samt RAM Boost-teknik som ger extra prestanda när det behövs.

> Vår testredaktör gillade verkligen föregångaren, OnePlus 6T. Läs testet i Testzonen.

Baksidan av nya OnePlus 7-telefonen som visar de nya kamerorna.
OnePlus 7

OnePlus 7 har dragit nytta av flera av de uppdateringar som finns i OnePlus 7 Pro, bland annat när det gäller kameratekniken.

Fokus på fingeravtryck

Både OnePlus 7 och OnePlus 7 Pro har en ny och förbättrad fingeravtrycksläsare inbyggd i skärmen. Den ska bland annat vara mycket snabbare än den som finns OnePlus 6T. 

Dessutom har båda modellerna Dolby Atmos stereohögtalare för en ännu bättre ljudupplevelse.

OnePlus 7 finns i två olika versioner, en med 6 gigabyte ramminne och 128 gigabyte lagringsutrymme, samt en med 8 gigabyte ramminne och 256 gigabyte lagringsutrymme.

OnePlus 7 släpps i butikerna 4 juni och kostar från 6 195 kronor upp till 6 795 kronor.

> Vi ser fram emot att testa de nya OnePlus-modellerna för att se om de hör hemma på vår lista över de tre bästa mobilerna 2019.

Kanske är du intresserad av...