HTCOneM9

Mobilen tappar snabbt i värde

En ny undersökning visar att smartmobiler tappar upp till 65 procent av värdet på en månad!

22 juni 2016

Marknaden för smartmobiler är enorm och växer stadigt. En engelsk undersökning visar att det går att spara mycket pengar genom att köpa begagnat snarare än nytt – även på telefoner som bara är några månader gamla.

Det är webbutiken Musicmagpie.co.uk som har gjort undersökningen. De specialiserar sig på att sälja begagnad elektronik och därför har de förstås ett visst intresse av att visa hur billig en använd mobiltelefon kan vara.

Samsung och HTC tappar mest Siffrorna visar till exempel att Samsungs toppmodell från 2014 tappade hela 50 procent i värde under de två första månaderna efter lanseringen, medan HTC:s One M9 från 2015 tappade hela 65 procent av värdet på endast en månad.

iPhone tappar mindre Det ser lite bättre ut för iPhone där det för exempelvis iPhone 6 tog ett år att tappa 50 procent i värde. iPhone-modeller är dock inte okänsliga för prisfall. iPhone 5 föll med hela 66 procent redan efter en månad.

Enligt Musicmagpie.co.uk beror de kraftiga prisfallen på att det hela tiden kommer nya och bättre telefoner och att det inte finns särskilt stor efterfrågan på modeller som börjar blir till åren.

Kanske är du intresserad av...