iPhone X

iPhone X är här, men ändå inte.

© Apple

Nu är iPhone X här

Apples nya premium-telefon finns i butikerna nu. iPhone X är den dyraste telefonen hittills från Apple, men vad är det vi får för dryga 13 000 kronor?

3 november 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Apples nya premium-telefon, iPhone X, har äntligen landat i butikerna. Eller rättare sagt – nu kan den bokas. Räkna med att det tar en månad innan du får en telefon om du beställer den i dag.

Den enklaste versionen av iPhone X kostar 11 500 kronor. Räcker inte de 64 gigabyte du får då finns det också en modell med 256 gigabyte. Den kostar å andra sidan 13 200 kronor.

iPhone X är en komplicerad produkt som tar extra lång tid att tillverka och väntetiden är lång. Apple har miljontals förbeställningar och en titt på Apples hemsida ger vid hand att det tar mellan 3 och 4 veckor att få sin telefon. Räkna med en månad alltså.

> Läs mer om iPhone

Om du nu inte vill betala 13 200 kronor för att få vänta i en månad på en telefon finns det mycket annat kul att lägga pengarna på. Vi har tre förslag:

1. Två supertelefoner och en middag på Sveriges bästa restaurang

I stället för en iPhone X med 256 gigabyte kan du till exempel köpta två Oneplus 5, som vår testredaktör utsåg till den snabbaste Android-telefon han har provat.

För de resterande 3 200 kronorna kan du äta middag på årets bästa restaurang i Sverige – Esperanto i Stockholm. En meny med dryckespaket kostar nämligen 3 200 kronor.

OnePlus 5

Den kinesiska mobiltelefonen OnePlus 5 fick goda omdömen när vi testade den. Den kostar dessutom mindre än hälften av iPhone X. 

2. En Big Mac om dagen i ett år – nästan

Gillar du hamburgare kan du i stället gå på McDonalds och köpa 307 Big Mac för 43 kronor styck. Eller kanske i stället ta en fika på stan varje vardag under året, det kostar ungefär detsamma.

Mums!

iPhone X eller en Big Mac om dagen i nästan ett år?

3. Häftig speldator

Tycker du eller någon annan i familjen om att spela kan du använda pengarna till häftig speldator från Acer i stället. Den är några hundralappar billigare än en iPhone X.

Asus ROG GR8 II

Asus ROG GR8 II är en kraftfull speldator i samma storlek som en spelkonsol. Läs mer om den i vårt test.

© Asus

Det finns mycket annat än en iPhone X att spendera 13 200 kronor på. Om den är värd pengarna vet vi inte än. Vi testar för fullt just nu och återkommer med ett test i Testzonen.

Läs även: Viktig funktion i iPhone kan rädda ditt liv

Du kan också behålla din gamla telefon även om batteriet börjar ge upp.

Just nu får du en powerbank som håller liv i den telefon när du är ute och rör på dig, samt två nummer av PC-tidningen hem i brevlådan för endast 59:50 kronor. Du sparar hela 407 kronor. 

Kanske är du intresserad av...