Världens snabbaste mobiltelefon

De första testet av nya iPhone 8 Plus lovar gott för Apple. 

© Shutterstock

iPhone 8 Plus är världens snabbaste mobiltelefon

De första testerna av Apples nya iPhone har publicerats och en sak är säker: iPhone 8 Plus är världens snabbaste mobiltelefon.

27 september 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Nya iPhone 8 och iPhone 8 Plus väcker stort intresse världen över just nu. Vilken mobiltelefon som är bäst är i mångt och mycket en fråga om tycke och smak, men efter att de första testerna är klara är den en sak som är säker: iPhone 8 Plus är världens snabbaste mobiltelefon.

Testsajten Tom’s Guide har testat nya iPhone och resultaten är minst sagt imponerande. iPhone 8 Plus är i testet 54 procent snabbare än den främste konkurrenten Samsung Galaxy Note 8.

4K-videoredigering används ofta vid tester eftersom det kräver extremt mycket av processorn. Här visar iPhone 8 Plus ännu mer imponerande resultat. Den var klar efter 43 sekunder, medan Samsung Galaxy Note 8 behöver tre minuter för att gör samma sak.

Vill du jämföra specifikationerna mellan de två telefonerna har vi gjort en sammanställning.

Snabbare än MacBook Pro

De imponerande resultaten beror på Apples nya processor A11 Bionic, som sitter i iPhone 8, iPhone 8 Plus och kommande iPhone X. 

Processorn är så kraftfull att den inte bara krossar konkurrerande mobiltelefoner, den är även snabbare än Apples bärbara 13-tumsdator MacBook Pro som baseras på Intels processor Core i5.

Även om iPhone 8 är runt tio procent snabbare än MacBook Pro kan den knappast ersättas datorn. Det menar i alla fall mannen bakom Geekbench, som är det verktyg som används till testerna. Telefoner är nämligen inte byggda för längre krävande uppgifter på samma sätt som datorer.

Icke desto mindre har Apple nu levererat en extremt snabb processor som Android-telefonerna får mycket svårt att klå.

Läs mer om iPhone.

Kanske är du intresserad av...