iphone7-2

iPhone 7 har presenterats - vad kan den?

Den är vattenskyddad men saknar kontakt för lurar.

12 september 2016 av Mikkel Jacobsen

Det presenterades en rad nyheter när Apple lanserade sina kommande produkter. De stora skrällarna uteblev när det handlade om den nya generationens iPhone, men gott om nya detaljer för alla som tycker att det börjar bli dags att uppgradera till något nytt. Mer lagringsutrymme, bättre kamera, bättre skärm och en ny processor som gör iPhone 7 till de snabbaste Apple-telefonerna någonsin.

Precis som sin föregångare kommer iPhone 7 att lanseras i två olika modeller - den vanliga storleken samt 7Plus som är mer kraftfull och formatmässigt på väg att bli ett mellanting mellan smartmobil och pekdator. Kameran har förbättrats, framför allt på 7 Plus, och utrustats med funktioner som normalt bara brukar finnas på mer professionella kameror.

Vattenskyddad

Telefonerna finns med 32, 128 och 256 gigabyte lagringsutrymme, och är både vatten- och dammskyddade. Ryktena hade dessutom rätt i att Apple har tagit bort hörlurskontakten, bland annat för att få bort ett hål i chassit och därmed göra telefonen tätare. Nu ska det med andra ord inte vara några problem att tala i telefon även om det hällregnar.

iphone 7-3

Adapter för lurar

Men utan hörlurskontakt, hur ska vi lyssna på musik? Lösningen är en adapters om omvandlar strömkontakten till ett 3,5 mm-jack. Adaptern följer med telefonen, och är inte så ful som man skulle kunna befara. Senare i år kommer Apple även att lansera ett par trådlösa lurar med tillhörande batteripaket, vilket ska ge dem 24 timmars batteritid. Priset för dessa är dock Apple i ett nötskal: 1795 kronor.

Det går att förhandsbeställa iPhone 7 nu, och iPhone 7 kostar mellan 7495 och 9695 kronor, medan den större 7 Plus kostar från 8795 kronor upp till 10995 kronor.

Den som hade förväntat sig större nyheter angående iPhone 7 kanske blev besviken vid avtäckningen, men Apples produkter är som alltid eleganta och funktionella om man är beredd att gräva tillräckligt djupt i plånboken.

Samarbete med Nintendo

Dessutom kommer det att lanseras ett Super Mario-spel i App Store före jul. Nintendo har länge velat ta sig in på mobilmarknaden, och nu är det dags. Framöver kommer man även att lansera Animal Crossing och Fire Emblem, bägge två bra titlar som skördat stora framgångar på Nintendos handhållna spelmaskiner och som borde fungera bra även på mobiltelefoner.

Kanske är du intresserad av...