iPhone 6s.

iPhone 7 - allt vi vet

iPhone 7 är nästa modell i Apples rad av superpopulära mobiltelefoner. Vi sammanställer ryktena och vad vi kan förvänta oss.

12 maj 2016

Apples nästa telefon är förmodligen redan klar. Om inte Apple byter namnstrategi lär den heta iPhone 7, eller antyder den senaste telefonen iPhone SE att Apple ger upp den kronologiska numreringen? Eventuellt släpper dessutom Apple tre nya modeller, där den dyraste i så fall kan bli iPhone Pro. Det får vi veta i höst när företagets nästa telefoner lär landa på hyllorna.

Vad vet vi då om iPhone 7? Apple säger som vanligt inte ett skvatt, men det finns en del rykten som till stora delar kommer från källor som under tidigare år har visat sig haft rätt.

Lanseringsdatum De senaste iPhone 6S-modellerna lanserades i september och därför är det ingen högoddsare att tro att Apple släpper iPhone 7 under tidig höst, kanske i september. Det finns dock rykten som säger att den kommer lite tidigare än vi anar.

Priset Prisnivån för toppmodellerna lär bli ungefär som för iPhone 6S, det vill säga från 7500 kronor. Får man önska skippar Apple den trista 16 GB-modellen (som har för lite minne) och börjar prisstegen med en 32-gigabytare.

Specifikationer Nu börjar gissningstävlingen på allvar. Ingen utanför Apple vet hur nya iPhone ser ut eller vilka specifikationer den har. Det går förstås att göra en del kvalificerade gissningar utifrån dagens modeller.

Apple sägs jobba tillsammans med en processortillverkare som kan förminska elektroniken i telefonen ytterligare, vilket i så fall kan innebär att telefonen blir tunnare än iPhone 6S:s 7,1 millimeter. Om inte Apple väljer att göra batteriet större för att förlänga batteritiden, vilket också är välkommet.

Skärmen uppdateras förmodligen med en högre upplösning än dagens 750x1344 pixel. Android-konkurrenter som Sony Z5 Premium är uppe i ultra hd-upplösningar på 2160x3840 pixel och Apple har åtminstone tidigare varit måna om att vara bäst på bildkvalitet.

En gren som Apple dock inte brukar försöka vinna är antalet megapixel i huvudkameran. Troligt är därför att de 12 megapixel som finns i iPhone 6S även gäller för nästa modell. Däremot lär Apple förbättra exempelvis bildstabiliseringen som ger bättre bilder under dåliga ljusförhållanden. iPhone 6S Plus har optisk bildstabilisering, vilket inte finns i iPhone 6S. Kanske dyker det upp i nästa normalstora modell.

Det ryktas allt ihärdigare att Apple kommer att bort hörlurskontakten och enbart satsa på trådlösa hörlurar. En anledning ska vara att Apple designar om hela telefonen och då stör en i sammanhanget stor kontakt den nya formen. En tanke är att skärmen för första gången kommer att gå ända ut till kanten. Det är dock tveksamt om kanterna blir böjda på samma sätt som i Samsung Galaxy S7 Edge.

> Läs mer om iPhone

Kanske är du intresserad av...