iPhone 8 och iPhone 8 Plus

Allt fler upplever att batteriet i iPhone 8 Plus sväller, vilket gör telefonen obrukbar. 

© Shutterstock

Batteriet i iPhone 8 Plus kan förstöra telefonen

Två veckor efter att nya iPhone 8 släpptes kommer det flera rapporter om problem med batteriet som totalt förstör telefonen.

6 oktober 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Det har sålts miljontals iPhone 8 Plus världen över under de senaste två veckorna, men redan nu börjar det dyka upp problem.

Hittills har det vid sex tillfällen bekräftats att telefonen har spruckit eftersom batteri har börjat svälla.

Det har till och med hänt att telefonen har varit förstörd redan när den packats upp ur kartongen, medan det vid andra tillfällen har skett när telefonen har laddats för första gången.

Apple meddelar att de undersöker vad som orsakar att batteriet sväller. Eftersom det redan har kommit in rapporter om de här felet är många nu oroliga för att problemet kommer att växa ju fler iPhone 8 Plus som tas i bruk.

Samtidigt visar tester att iPhone 8 Plus är den snabbaste mobiltelefonen som hittills har gjorts.

iPhone 8 Plus exploderar inte

Problemen med batteriet i iPhone 8 Plus framkallar minnen från förra årets debakel med Samsung Galaxy Note 7, som hade ett batteri som i vissa lägen faktiskt exploderade

Ännu finns det inga tecken på att iPhone 8 beter sig lika våldsamt.

Det är för tidigt att dra några slutsatser, det vill säga om det rör sig om enstaka fel eller om det rör sig om en konstruktionsmiss i telefonen eller batteriet. 

Den som har köpt en iPhone 8 Plus och har ett liknande problem ska ta kontakt med återförsäljare för att få telefonen åtgärdad på den vanliga garantin.

Kanske är du intresserad av...