Läs också

iphone_komse_182012

Test av iPhone 5

Äntligen en ny iPhone

Det var ju verkligen på tiden, var mångas reaktion när Apple presenterade version 2.0 av sin populära iPhone. Äntligen stödjer den storsäljande mobiltelefonen e-post, så att personer med pc och Outlook-konto kan läsa sin e-post på resande fot.

7 mars 2008

Apple har nyligen presenterat version 2.0 av sin populära iPhone. Äntligen stödjer den storsäljande mobiltelefonen e-post, så att personer med pc och Outlook-konto kan läsa sin e-post på resande fot. Det kommer också en så kallade SDK - ett verktyg, så att andra utvecklare än Apple kan göra små program till telefonen. Sist men inte minst kommer det en rad spel till telefonen, som utnyttjar den unika multi-touch-skärmen och den inbyggda accelerometern (den teknik som gör att en iPhone vet om skärmbilden är liggande eller stående).

Ett av spelen blir det framemotsedda Spore från Will Wright, mannen bakom SimCity och The Sims-spelen.

Alla de nya funktionerna blir gratis för iPhone-ägare, medan de som har köpt lillebrodern iPod Touch, får öppna plånboken igen och betala för en uppdatering.

Det finns ännu inga uppgifter om när Apple lanserar iPhone i Sverige och inga nyheter om ny hårdvara, som till exempel kan använda det något snabbare 3G-nätverket som de flesta av iPhones konkurrenter använder i Europa. Det florerar rykten om att det kommer en helt ny iPhone till sommaren och att den kommer att vara utrustad med 3G.

Kanske är du intresserad av...