5 nyttige tips til din iPhone

5 smarta tips till iPhone

Även om du använder din iPhone varje dag döljer den hemligheter som du inte känner till.

24 augusti 2016

Skicka din position via Meddelanden Det går att skicka den aktuella gps-positionen via Meddelanden. Det är perfekt om du ska träffa någon på stan.

1. Peka på den kontakt som ska få din position. 2. Peka på Detaljer i övre högra hörnet. 3. Peka på Skicka min nuvarande plats

Vattenpass I appen Kompass finns det ett fullt fungerande vattenpass som kan vara bra att ha till hands när tavlorna hänger snett.

1. Öppna appen Kompass. 2. Peka och dra åt vänster för att visa vattenpasset. 3. När de två cirklarna är i varandra och skärmen lyser grönt ligger telefonen plant.

5-tips-til-iphone2

Bättre Touch ID Touch ID är smidigt, men funktionen kan bli ännu bättre.

1. Öppna Inställningar och välj Touch ID och lösenkod. 2. Peka på Lägg till ett fingeravtryck… och upprepa proceduren flera gånger med samma finger för att förbättra avläsningen.

Sätt timer på musiken Tycker du om att somna till god musik? Med timerfunktionen i iPhones klocka kan du stänga av uppspelningen av musiken efter en viss tid, så att du kan sova vidare utan att telefonen spelar musik hela natten i onödan.

1. Öppna appen Klocka. 2. Peka på Timer. 3. Peka på När tiden går ut och rulla längst ned i listan. 4. Peka på Sluta spela. Peka på Använd överst till höger. 5. Nu kan du ställa in hur länge timern ska räkna ned och när den når noll slutar musiken. 6. Peka på Starta för att börja nedräkningen.

Night Shift Vetenskapen hävdar att det blå ljuset som en mobiltelefon eller pekdator avger stör nattsömnen. Därför bör man inte titta på en skärm alldeles vid sänggåendet. Nu gör ju de flesta det ändå och därför har Apple hittat på Night Shift som dämpar ljuset och gör det gulare för att minska dess påverkan på vår sömn.

1. Dra uppåt från skärmens nederkant för att öppna Kontrollcenter. 2. I nedre raden pekar du på den mittersta ikonen med solen för att aktivera Night Shift. Via appen Inställningar går det att under Visning och ljusstyrka ställa in mellan vilka klockslag Night Shift ska aktiveras automatiskt. Observera att Night Shift bara finns i iPhone 5S, iPad Air eller senare med iOS 9.3 eller nyare.

5-tips-til-iphone5

Kanske är du intresserad av...