galaxys7-vs-iphone6S

iPhone 6S Plus är snabbare än Galaxy S7

AVSLÖJANDE: Samsungs nya smartmobil Galaxy S7 är långsammare än en gammal iPhone.

9 mars 2016

Den som vill ha den snabbaste smartmobilen på marknaden ska välja iPhone 6S. iPhone 6S som släpptes under hösten 2015 är nämligen snabbare än den nya toppmodellen från Samsung – Galaxy S7, som har fått god kritik för att vara den snabbaste Android-telefonen hittills.

Vi har testat Galaxy S7 Edge och iPhone 6S Plus med prestandamätningsprogrammet AnTuTu, som är det mest erkända programmet för att mäta prestandan i mobila enheter och som ger jämförbara värden för varje testad enhet.

Slutsatsen är att iPhone är snabbare än Galaxy Samsung Galaxy S7 Edge får efter flera tester värdet 130000, medan iPhone 6S Plus får knappt 134000. Skillnaden är förvisso inte stor, men värdena visar att Samsungs nya toppmodell är aningen långsammare än iPhone 6S Plus.

Tidigare har det varit i stort sett omöjligt att jämföra prestandan hos enheter i de olika plattformarna, men den senaste versionen av AnTuTu har fått förbättrade omräkningsfaktorer. Därför är mätvärdena de mest pålitliga som finns för att jämföra enheter med olika operativsystem.

De snabbaste telefonerna på marknaden är alltså iPhone 6S och iPhone 6S Plus, som har identiska specifikationer vad gäller prestandapåverkade delar.

Här packar vi upp Samsung Galaxy S7 Edge inför testet:

Kanske är du intresserad av...