Gratis telefoni till utlandet

Med de fem apparna i vårt stortest kan du ringa gratis till hela världen.

© Shutterstock

Ring gratis till hela världen

I stortestet i PC-tidningen nummer 11/2018 tittar vi närmare på appar och program som du kan använda för att ringa gratis till hela världen.

11 juni 2018

Priserna för att göra telefonsamtal till utlandet har störtdykt de senaste åren, men om du är beredd att överge de gamla telefonsystemen och ringa via internet går det faktiskt att ringa till hela världen helt gratis.

Så ringer du gratis till utlandet

Allt som behövs är att du har en internetuppkoppling och en app som tar hand om samtalstjänsten. Det kan till exempel vara Google Hangouts, Facebook Messenger, Skype, WeChat eller Viber.

Det spelar ingen roll om du är uppkopplad mot internet med ett trådlöst nätverk, till exempel ett hotells WiFi, eller om det är telefonens mobila dataabonnemang. Var bara uppmärksam på att det kan tillkomma extrakostnader om du använder mobil datatrafik i utlandet.

Om du använder telefonen inom EU kan du använda det dataabonnemang som du troligtvis redan har i telefonabonnemanget. Då ringer du gratis så länge som du inte överskrider abonnemangets datamängd.

Läs också: Billigare mobildata utomlands

Vilken telefontjänst är bäst?

Vi har testat en handfull av de mest använda apparna för Android, iOS och pc, och det är inte svårt att se varför tjänster som Google Hangouts, Skype, Facebook Messenger, WeChat och Viber är så populära. Utöver samtal som håller hög kvalitet erbjuder de nämligen även spännande extrafunktioner.

Gratis grundfunktioner 

Grundfunktionerna är gratis i alla fem tjänsterna, och dessa omfattar exempelvis video- och telefonsamtal mellan smartmobiler och pc. 

Testvinnaren ger dessutom möjlighet att ringa till vanliga telefoner och göra gruppsamtal.

Du kan läsa hela stortestet med de fem telefontjänsterna i PC-tidningen nummer 11/2018 som finns ute i butikerna nu. 

Du kan antingen köpa tidningen där, eller teckna en prenumeration och läsa stortestet direkt med vår Wype-app.

> Det är en sak att kunna ringa gratis, men för att göra det krävs det ström i mobilen. Just nu får du två nummer av PC-tidningen plus ett elegant och praktiskt batteripaket för bara 59:50 kronor. Läs mer om erbjudandet här.

Kanske är du intresserad av...