Sandberg Survivor Torch Powerbank

Sandberg har gjort ett ovanligt reservbatteri i form av en ficklampa.

Hitta bästa batteripaketet till mobiltelefonen

Batterierna i moderna smartmobiler tar snabbt slut, men ett externt batteri ger telefonen extra skjuts så att den klarar sig genom dagen.

Smartmobiler brukar kräva så mycket ström att de på egen hand har skapat en stor marknad för externa batterier med usb-port, så kallade portabla batterier.

Men det är ju inte alltid man har laddaren till hands när strömmen börjar tryta.

Med ett sådant i fickan kan du ge telefonen en extra laddning, utan att du behöver vara i närheten av ett vägguttag.

Välj rätt reservbatteri

Det finns portabla batterier i många storlekar och former.

De som är lätta och smidiga klarar oftast inte av att lagra särskilt mycket ström, men de kan å andra sidan vara lika små som ett kreditkort.

Sedan finns det batterier som kan fulladda en telefon två, tre eller till och med fyra gånger, men de är dessvärre både stora och klumpiga.

I Testzonen hittar du våra tester av portabla batterier och många andra datorprylar. Här är ett par av de bästa externa batterierna som vi har testat den senaste tiden:

Sandberg Survivor Torch Powerbank

Sandbergs batteri ser ut som och är också en ficklampa. Själv lamphuset kan tas loss eftersom micro-usb-porten för att ladda batteriet sitter dold under det.

Survivor Torch innehåller även en liten bälteskniv och en nödhammare för att skära itu ett bilbälte och krossa ett bilfönster om olyckan är framme.

> Läs testet av Sandberg Survivor Torch Powerbank

Samsung Fast Charge Portable Battery Pack

Har du en mobiltelefon från Samsung kan Samsungs eget portabla batteri ladda upp den extra snabbt med hjälp av företagets snabbladdningsteknik Fast Charge.

> Läs testet av Samsung Fast Charge Portable Battery Pack

PC-tidningen jämför portabla batterier

I PC-tidningen nummer 2/2019 testar vi tio portabla batterier i olika prisklasser.

Läs om för- och nackdelarna med vart och ett av batterierna. Vi utser ett batteri till vinnare och ett annat till bästa köp, eftersom det är extra prisvärt och samtidigt bra.

Köp tidningen hos närmaste välsorterade tidningsåterförsäljare eller prenumerera nu, så kan du läsa tidningen direkt i digitalt format via appen Wype.

> Prova 2 nummer av PC-tidningen för endast 59:50 kronor + porto och expeditionsavgift, så får du en snygg och smidig powerbank på köpet. Läs mer om erbjudandet.

Kanske är du intresserad av...