Samsung Galaxy S7 og S7 Edge

Få mer utrymme på telefonen

Börjar du få slut på plats i din smartmobil? Så här utnyttjar du internet för att få mer tillgängligt utrymme.

11 juli 2016

De flesta nya smartmobiler brukar säljas med 16, 32 eller 64 gigabyte lagringsutrymme, men eftersom operativsystemet kräver en del utrymme kan det gå snabbt att fylla telefonen med appar, fotografier och video. När det inträffar är inte enbart omöjligt att installera fler appar eller ta fler bilder, det kan göra att hela telefonen arbetar långsammare.

Många smartmobiler kan få mer lagringsutrymme med hjälp av MicroSD-minneskort, vilket kan bygga ut lagringsutrymmet med upp till 256 gigabyte, men det är inte möjligt med iPhone. Det finns dock sätt som är enklare, billigare och som fungerar oavsett tillverkare - använd en molntjänst och lagra bilder och video online i stället för lokalt på telefonen. Eftersom moderna telefoner har så bra kameror, kan det räcka med några hundra bilder för att lagringsutrymmet ska börja bli fullt. Därför rekommenderar vi att du utnyttjar en eller flera av följande molntjänster, och det görs enklast genom att du laddar hem en app för tjänsterna från respektive operativsystems app-butik (Googles Play Butik, Apples Appstore eller Microsofts Store):

Microsoft OneDrive Google Drive Dropbox Keepit

Den sistnämnda ger dig hela 50 gigabyte lagringsutrymme om du prenumererar på PC-tidningen, de andra erbjuder mellan 5-10 gigabyte, vilket dock kan vara tillräckligt för att frigöra minne på mobiltelefonen.

Få 50 gigabyte gratis utrymme hos Keepit här

Kanske är du intresserad av...