Phonebooth

Billigare mobiltelefoni på semestern

Tack vare de nya reglerna kring roamingavgifter har det blivit mycket billigare att använda mobilen inom EU.

10 maj 2016

Från och med den 30 april 2016 har det blivit billigare att använda mobilen inom EU. Du kommer då att betala den kostnad du har i Sverige plus en extraavgift som operatörerna får ta ut när de skickar trafik i varandras nät inom EU.

Exempelvis är priset för ett mobilsamtal inom EU numera ditt normala samtalspris i Sverige + maximalt 58 öre, med en maximal totalkostnad på totalt 2:21 kronor. Att ta emot ett samtal kostar nu maximalt 13 öre i minuten.

Ett sms kostar 23 öre mer än hemma med en maximal totalkostnad på 69 öre.

Roamingavgiften, det vill säga avgiften för datatrafik, är nu din vanliga kostnad hemma + 58 öre per megabyte, med en maximal totalkostnad på 2:32 kronor.

Alla angivna priser är inklusive moms. Observera att priserna kan komma att justeras den 1 juli 2016 beroende på valutakurserna. Den 15 juni 2017 kommer priserna att sänkas ännu mer och då måste operatörerna ha särskilda skäl för att ta ut någon extra avgift överhuvudtaget.

Läs vår stora semesterguide och se hur du sparar lokala kartor i telefonen, sparar pengar på mobilräkningen och surfar gratis.

Kanske är du intresserad av...