pokemon go plus

Armband ska blåsa nytt liv i Pokémon GO

Försenat flera månader - kommer det för sent?

13 september 2016 av Mikkel Jacobsen

Efter stora förseningar kommer denna vecka armbandet Pokémon GO Plus. Armbandet skulle egentligen ha lanserats i slutet at juli, när mobilspelets popularitet var på topp, men problem i produktionen har försenat lanseringen fram tills nu.

Armbandet vibrerar och blinkar när du passerar ett Pokéstop, och ett tryck på knappen låter dig samla in material och fånga eventuella monster. Med armbandet behöver du inte längre kasta Pokébollar för att fånga de digitala figurerna.

Monster som följeslagare

Denna vecka ska det även komma en uppdatering till själva spelet. En av de större förändringarna är möjligheten att välja ett infångat monster som vandrar omkring på kartan tillsammans med spelarens karaktär. Ju fler kilometer man färdas tillsammans, desto mer godis kommer att tjänas in. Godis är den valuta som används för att utveckla monster.

Dalande intresse

Frågan är om det trots uppdateringen och tillbehör är slut på Pokémon GO:s storhetstid. Under ett par månader i somras kretsade allting kring mobilspelet, men nu har luften börjat gå ur spelandet och fler än 15 miljoner har slutat jaga digitala figurer.

De kommande förändringarna lär visa om Pokémon GO bara var en sommarförälskelse eller om det blir en varaktig relation.

Pokémon GO Plus kostar från 450 kronor.

Kanske är du intresserad av...