I PC-tidningen nummer 6/2017 testar vilken modell som ger mest för pengarna när du ska köpa en ny smartmobil.

Test: Mest smartmobil för pengarna

En Android-telefoen kostar allt från någon tusenlapp till över tio tusen kronor, men vilket telefon ger mest för pengarna?

7 april 2017 av Torben R. Simonsen

Den bästa mobiltelefonen är den som passar dina behov. Vi gillar inte samma saker och alla använder sina mobiltelefoner olika mycket och på skilda sätt. För att hitta den bästa och billigaste mobiltelefonen till dig måste du först vara klar över hur du kommer att använda den.

Ser du ofta på film eller tv-serier i telefonen är det bra med en stor skärm och att batteriet räcker till för att hålla liv i telefonen under lång tid. Har du lagt undan digitalkameran och tar alla bilder med mobilen nu för tiden är det viktigt att mobilkameran kan ta bra bilder.

Motorola vinner

I tidningen testar vi sex telefoner för att ta reda på vilken av dem som är bäst under 2 500 respektive 6 000 kronor.

I den billiga kategorin vinner Motorola G4 Plus som med sin stora hd-skärm på 5,5 tum är perfekt för film och tv. Den är dessutom fullproppad med bra funktioner, till exempel fingeravtrycksläsare, dubbla simkortplatser och en skärm som vi vanligen bara hittar i dyrare telefoner.

I Testzonen finns delar av testet.

Motorola G4 Plus

Samsung Galaxy A3 SM-310

Sony Xperia XA

Huawei P9

I PC-tidningen 6/2017, som finns ute nu, kan du läsa hela testet och bli lite klokare om vad du ska tänka på när det är dags att köpa en ny mobiltelefon.

Om du prenumererar kan du läsa hela testet i din mobiltelefon via appen Wype.

Kanske är du intresserad av...