AndroidNougat

Stor Android-uppdatering är på gång

Äntligen! Här är fyra av de största nyheterna i Android Nougat.

9 augusti 2016 av Mikkel Jacobsen

Google är nästan färdiga med den nyaste versionen av sitt operativsystem Android. Här är de fyra största nyheterna som du kan se fram emot.

Bättre batteritid En av de viktigaste nyheterna är funktionen Doze, som ser till att telefonen går ner i dvala så mycket som möjligt varje gång skärmen släcks. Tidigare var telefonen tvingen att ligga helt stilla för att batteriförbrukningen skulle minska, men nu kommer telefonen att spara ström även när du har den med dig liggandes i en ficka eller väska.

Använd två appar samtidigt Nougat-uppdateringen låter dig köra två appar på skärmen samtidigt, antingen sida vid sida eller ovanför varandra. Detta gör det till exempel möjligt att titta på video och skicka meddelanden utan att avbryta någon av funktionerna.

Nattbelysning iPhone-användare har i några månader haft tillgång till funktionen nattbelysning, vilken dämpar skärmens ljusstyrka när det börjar bli kväll. En liknande officiell funktion kommer nu att finnas även till Android, och det är en mycket praktisk funktion eftersom dämpad belysning på skärmen gör det lättare för hjärnan att slappna av när det börjar närma sig sängdags.

Bättre grafisk prestanda App-utvecklare fick nyligen tillgång till Vulkan, ett verktyg som tillåter en mer effektiv grafisk prestanda på datorer och telefoner. Därför kan Android-användare se fram emot snyggare spel och program än någonsin.

Det finns inte något fast datum för när uppdateringen kommer till olika telefonmodeller, men allt tyder på att vi kan förvänta oss det nya operativsystemet under augusti.

Android Nougat bekämpar ransomware

Kanske är du intresserad av...