Appar från mobiltelefonen på datorn

Nu går det snart att använda appar på mobilen på datorn i Windows.

© Microsoft

Snart kan du använda mobil-appar på datorn

Snart kan du låta mobiltelefonen ligga kvar bredvid datorn medan du använder dess appar direkt på skrivbordet i Windows.

Det kan kännas både trassligt och obekvämt att behöva använda mobiltelefonens lilla skärm och tangentbord under lite längre tid, men det kan dessvärre vara en nödvändighet om du till exempel vill använda appar som WhatsApp, Snapchat eller Instagram.

Snart blir det dock möjligt att använda datorn för att navigera på telefonen med hjälp av appen Din telefon.

> Vi har tidigare skrivit om hur du kan få dina sms i Windows med Din telefon. Det kan du läsa om här.

Använd mobilen i Windows 10

Microsoft har tillkännagivit att man med en kommande uppdatering till Windows gör det möjligt att visa telefonens skärm på skrivbordet i Windows, och därifrån starta och använda appar som är installerade på telefonen.

Det betyder bland annat att du kan kommunicera via telefonen men med datorns bekvämare tangentbord, precis som det är lättare se på datorns större skärm.

Det går naturligtvis att använda de vanliga Windows-programmen samtidigt eftersom det som körs på telefonen visas i separata programfönster.

De nya inställningarna kommer att finnas i Windows Inställnings-meny under punkten Telefon, där du kopplar samman din telefon med Windows.


I videon här under kan du se hur det går till att använda mobiltelefonens appar på datorn.

Du behöver en telefon från Samsung

Till en början kräver den nya funktionen en telefon från Samsung, de har släppt en lista med kompatibla modeller. Microsoft har dock meddelat att avsikten är att funktionen ska kunna användas på betydligt fler telefonmodeller.

Mobil-appar på Windows-dator.

När telefonen är kopplad med Windows får du tillgång till telefonens alla appar som kan startas från och använda i Windows.

Få möjligheten redan nu

Om du har svarat ja på att testa kommande Windows-uppdateringar som Windows Insider, har du redan nu tillgång till de nya funktionerna genom att gå in under Telefon i Windows Inställningar. De finns i Build 20185 och nyare.

> Vill du veta mer om Windows Insider och hur du anmäler dig, läs vår guide i Fördelszonen.

Annars behöver du vänta till nästa stora Windows-uppdatering som kommer i höst.

En annan möjlighet är att använda Windows-programmet Droid4X, som vi har skrivit om tidigare i PC-tidningen. 

Med det programmet visas också telefonens skärm i Windows, och du kan använda alla installerade appar. Du hittar programmet i Fördelszonen

Kanske är du intresserad av...