Samsung Galaxy Note 8


© Samsung

Samsung släpper Galaxy Note 8

Nya Samsung Galaxy Note 8 lanseras nu officiellt. Vi har specifikationerna för telefonen som ska rädda Samsungs rykte.

23 augusti 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Samsungs släpper en helt ny mobiltelefon. Samsung Galaxy Note 8 är den hittills kraftfullaste mobilen från den sydkoreanska tillverkaren. Telefonen är dessutom märkbart större än Galaxy S8 Plus.

Under lång tid har det spekulerats i vad den nya telefonen kommer att innehålla och nu visar det sig att vissa av dessa rykten är sanna.

Ny teknik i Samsung Galaxy Note 8

Den nya telefon är fylld med ny teknik, som till exempel dubbla kameror på baksidan för bättre bildstabilisering och en ny typ av fokus som fungerar på ett sätt som inte är möjligt med en enskild kamera.

Dessutom följer det med en pekpenna som kan användas till en rad olika funktioner. Den så kallade S Pen får fler funktioner än tidigare för att skriva, rita och kommunicera. Det går till exempel att översätta text (både enstaka ord och hela meningar), skapa gif-bilder och skriva på skärmen utan att låsa upp telefonen. S Pen kan även omvandla valutor och enheter.

Laddningen av batteriet kan ske trådlöst. Batteriet är för övrigt på 3 300 milliamperetimmar vilket ska jämföra med det i Galaxy S8 som är på 3 500 milliamperetimmar.

Ersätter katastrofala Note 7

Det lite mindra batteriet kan vara ett sätt att undvika samma katastrof som med föregångaren Galaxy Note 7. När den modellen började säljas tog det inte lång tid innan de första rapporterna om bränder började komma. Det slutade med att flygbolagen förbjöd telefon ombord. Det vill Samsung undvika till varje pris med den nya telefonen.

Galaxy Note 8 har därför testat extremt noga av Samsung för att något likande inte ska hända denna gång. Läs mer om varför Galaxy Note 7 började brinna.

Kanske är du intresserad av...