Samsung Galaxy S9

Det är särskilt skärmen och kameran som imponerar i nya Samsung Galaxy S9.

© Samsung

Samsung Galaxy S9 har världens bästa kamera och skärm

De första testerna av skärmen och kameran i Samsung Galaxy S9 har publicerats och resultaten är positiva. Prestandan tycks dock inte vara lika imponerande enligt samma tester.


I slutet av februari visade Samsung upp sina nya flaggskepp Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus. Vi testar för fullt, men i USA är de första testerna redan publicerade.

DisplayMate, som specialiserar på att testa skärmar ytterst noggrant, utser skärmen i Galaxy S9 till den bästa någonsin. De kallar till exempel färgåtergivningen för i stort sett perfekt och de anser att den förmodligen är bättre än i tv-apparater med 4K Ultra HD.

Även kameran får fina lovord. DxOMark, som utför de kanske mest erkända kameratesterna som finns på internet, ger Galaxy S9 99 poäng, vilket är det högsta betyget de någonsin har satt. Det är särskilt kamerans justerbara bländare som får Galaxy S9 att skilja sig från konkurrenterna.

Läs mer om Samsung

Prestandan haltar

Lite annorlunda ser det ut hos de medier som har kört prestandatester av Galaxy S9. Testerna mäter hur snabbt en telefon kan utföra vissa beräkningar.

I prestandatesterna får inte bara Galaxy S9 lägre betyg än nästan alla nyare iPhone-modeller, utan även lägre än föregångaren Galaxy S8.

Värt att notera är att prestandatesterna har utförts på en förseriemodell av Galaxy S9, så det är möjligt att det ser annorlunda ut när de färdiga telefoner kommer.

Vi återkommer förstås med egna tester av Samsung Galaxy S9. Följ med oss här på sidan om du vill dela vår upplevelser av den nya mobiltelefonen.

I Testzonen kan du läsa fler tester av mobiltelefoner, datorer, tillbehör och mycket annat. Snart kommer även vårt omfattande test av Samsung Galaxy S9.

Kanske är du intresserad av...