GalaxyS7sneak

Rykten om Galaxy S7

Om ett par veckor visar Samsung upp sina nya mobiltelefoner Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge, som har rundad skärm.

10 februari 2016

De tekniska detaljerna kring de nya telefonerna är ännu inte offentliggjorda, men en rad rykten gör att vi i alla fall har en föraning om vad som väntar.

Rykten om Galaxy S7 och S7 Edge * Galaxy S7 och S7 Edge presenteras officiellt i Barcelona den 21 februari på mobilmässan Mobile World Congress (MWC). * En reklamvideo antyder att Galaxy S7 kan användas tillsammans med Samsungs VR-glasögon Gear Virtual Reality. * Priserna hamnar säkerligen på fel sida om 8000-kronorsstrecket. * De få bilder som har läckt ut visar att både S7 och S7 Edge liknar föregångarna i S6-serien och att de är ungefär lika stora. De innehåller dock flera förbättringar.

Fler rykten om Galaxy S7 * Enligt ryktena är S7 damm- och vattenskyddad. * Kameran tar bilder i högre kvalitet än de nuvarande modellerna. * Batterierna är på 3000 mAh och 3600 mAh i S7 respektive S7 Edge.

Det kan ge betydligt längre batteritider än i S6-modellerna – förmodligen uppemot 17 timmar. Telefonerna laddas via usb-c, som är en ny standard som överför data snabbare och tillåter mer ström än MicroUSB.

Galaxy S7-telefonerna baseras på processorn Qualcomm Snapdragon 820 och fyra gigabyte arbetsminne. De har inbyggd kortläsare så att lagringsutrymmet kan utökas.

Skärmens upplösning är densamma som i S6-modellerna, men de kan känna av hur hårt man trycker på dem. Det är en funktion som vi känner igen från Apples iPhone 6-telefoner.

PC-tidningen är på plats i Barcelona för att följa lanseringen av Samsung Galaxy S7-serien. På mässan lär det komma rader av andra topptelefoner och nyheter från tillverkare som Lenovo, LG, Huawei och Microsoft och vi kommer förstås att rapportera om alla nyheterna. Apple är som vanligt inte med på mässan.

Samsung har inte meddelat några priser, men med tanke på att de mest fulltankade modellerna av Galaxy S6 Edge kostade över 10000 kronor, så lär det röra sig i samma härad.

Kanske är du intresserad av...