lg g5

Nya LG G5 kan byggas ut

LG G5 är en ny och annorlunda smartmobil. Den kan nämligen byggas ut med moduler för att få fler och bättre funktioner.

6 april 2016 av Steffen Nielsen

Den 15 april släpps LG:s senaste topptelefon G5 i svenska butiker. Telefonen fick mycket uppmärksamhet när den visades upp på mobilmässan i Barcelona tidigare i år. G5 är nämligen inte bara en smartmobil som alla andra, den är moduluppbyggd.

Telefonens undre del är utdragbar för att det på några sekunder ska gå att byta ett tomt batteri mot ett fulladdat. Batteriet kan även flyttas till en helt annan modul som då ger kameran helt nya fysiska funktioner. LG släpper två moduler samtidigt som telefonen – LG Cam Plus och Hi-Fi Plus.

LG G5 HI-FI PLUS AUDIO MODULE En högtalare som är trimmad av Bang & Olufsen. Se en presentation av modulen

LG CAM Plus Fysiskt tillägg till telefonen kamera med bättre grepp, så att telefonen påminner mer om en digitalkamera. Ger även extra batterikapacitet. Se en presentation av modulen

I övrigt bjuder LG G5 dessutom på en skärm på 5,3 tum i upplösningen 1440x2560 pixel, 32 gigabyte lagringsutrymme som kan utökas med microSD-kort på max två terabyte, en huvudkamera på 16 megapixel och ett utbytbart batteri på 2800 milliamperetimmar. Den laddas via en usb-c-port och finns i färgerna titan, guld, silver och rosa. G5 väger 159 gram och har måtten149,4x73,9x7,3mm.

Kanske är du intresserad av...