huawei mate 9 pro

Ny smartmobil klarar två dagar på en laddning

Huaweis nya telefon har bra kamera och lång batteritid, men du får räkna med att betala en hel del för den.

24 november 2016 av Mikkel Jacobsen

Under ett evenemang vid IT-universitetet i Köpenhamn i tisdags, presenterade Huawei sin helt nya smartmobil Mate 9 Pro.

Utseendemässigt påminner den i form och storlek en hel del som flera konkurrerande telefoner, men den erbjuder sex gigabyte arbetsminne och 128 gigabyte lagringsutrymme. Skärmen är på 5,5 tum och det fysiska formatet är jämförbart med en iPhone 7 Plus. Det finns dock två områden där Mate 9 Pro stå ut från mängden.

Imponerande kamera

Mate 9 Pro har två stycken kameralinser på 12 och 20 megapixel, en imponerande autofokus som kan ändras även efter att bilden är tagen, samt inställningsmöjligheter som nästan gör den likvärdig med en spegelreflexkamera. Sammanslaget ger allt detta utmärkta förutsättningar för att ta riktigt tjusiga bilder. En professionell fotograf presenterade bilder som han hade tagit med kameran, och utifrån de bilderna har Huawei inte kompromissat med kamerakvaliteten.

Snabb laddning, lång batteritid

En annan mycket lovande detalj är den långa batteritiden. Enligt Huawei ska Mate 9 Pro vid vanligt användande ha en batteritid på två dagar på en laddning. Telefonen ska dessutom vara mycket snabbladdad, Huawei säger att det ska räcka med 20 minuters laddning för att batteriet ska räcka en dag, och att ladda batteriet fullt ska ta en halvtimme.

Huawei Mate 9 Pro kommer att kosta runt 8000 kronor och försäljningsstarten är satt till den 20 december. Vi återkommer med en test i Testzonen när vi har haft möjlighet att få en grundlig bekantskap med den.

Kanske är du intresserad av...