Qualcomm Snapdragon 845
© Qualcomm

Med Snapdragon 845 blir mobiltelefonerna ännu snabbare

Processortillverkaren Qualcomm släpper nu en ny processor till mobila enheter – Snapdragon 845. Processorn slår alla rekord i nya tester.

23 februari 2018 av Morten Skeldal Østergaard

Qualcomm är företaget bakom de populära processorerna Snapdragon, som brukar sitta i dyra och snabba Android-telefoner.

Snapdragon 835 var processorn som gav kraft åt några av de snabbaste mobiltelefonerna under 2017. Nu kommer efterföljaren.

Snapdragon 845 är den snabbaste processorn hittills från företaget och de första mätningarna som har gjorts visar att den nya processorn lämnar alla konkurrenter bakom sig. Snapdragon 845 är runt 30 procent snabbare än föregångaren 835. Den som har testat några av förra årets toppmodeller, till exempel OnePlus 5T, har en föraning om vad som väntar i år.

Många funktioner i samma krets

Snapdragon är en så kallas systemkrets (SoC), vilket bland annat innebär att många funktioner är samlade i en krets. I Snapdragon 845 innebär det till exempel att det inbyggda modem som behövs för Wi-Fi får stöd för 802.11ad.

Det är inte känt när de första telefonerna med den nya processorn kommer, men vi följer utvecklingen och återkommer med nyheter och tester i PC-tidningen och här på webben.

Läs med om den nya processorn. 

> Läs mer om Android

Kanske är du intresserad av...