Kodak IM5

Kodak lanserar smartmobil

Företaget medverkar i framtagandet av smartmobil för förstagångsanvändare.

20 januari 2015

Kodak, tillsammans med Bullitt Group som är en tillverkare av specialmobiltelefoner, kommer under våren att lansera smartmobilen Kodak IM5. Meningen är att det ska vara en smartmobil för förstagångsanvändare snabb och smidig åtkomst till funktioner som telefonsamtal, SMS, kamera och kontakter. Den kommer dessutom att ha inbyggd mjukvara för fjärrhantering, vilken kommer att göra det möjligt för familj och vänner att ge hjälp när det behövs, antingen via en dator eller via en pekdator.

Kodak IM5 kommer att ha en skärm på fem tum med en upplösning på 1280x720 pixel, en åttakärnig processor på 1,7 gigahertz, en gigabyte arbetsminne samt åtta gigabyte lagringsminne, vilket kan utökas med upp till 32 gigabyte med ett microSD-minneskort. Operativsystemet kommer vid lanseringen troligtvis att vara Android 4.4 Kit-Kat, men en uppgradering till Android 5 Lollipop kommer. Telefonen har två SIM-kortplatser finns, men saknar stöd för 4G.

I en Kodak-telefon har man givetvis även satsat på fotografering, så kamerorna kommer att vara på 5 respektive 13 megapixel och funktioner finns för enkel fotografering, lagring, delning och utskrift av foton.

Kodak IM5 kommer att finnas i i vitt och svart och blir tillgänglig globalt med början i Europa i slutet av första kvartalet 2015. Något svenskt pris finns inte ännu, men det amerikanska priset är 250 dollar, så ett svensk pris kan hamna någonstans runt 2000-2500 kronor.

Kanske är du intresserad av...