Huawei

Huawei är världens tredje största tillverkare av mobiltelefoner.

© Shutterstock

Huawei släpper den nya snabba processorn Kirin 970

Huawei visar upp sin nya processor Kirin 970, som är framtagen för att driva företagets nästa generation telefoner. Mobiltelefonprocessorn är den snabbaste hittills.

5 september 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Nu är det högsäsong för mobilföretagen att visa upp sina nya telefoner. Samsung släppte nyligen Galaxy Note 8 och Apple väntas lansera ett antal iPhone-modeller den 12 september.

Huawei vill inte vara sämre de och visar därför upp en ny mobiltelefonprocessor som ska driva företagets kommande mobiltelefoner. Processorn Kirin 970 är tänkt att sitta i Huawei Mate 10 och Mate 10 Pro som lanseras den 16 oktober.

Enligt Huawei kommer den artificiella intelligensen som är inbyggd i processorn göra mobilen personligare genom att kunna förutse vad användaren vill göra och vad som intresserar honom eller henne.

Läs fler nyheter om Huawei

Kirin 970 utmanar de stora

Huawei gör till skillnad från de flesta andra tillverkare av Android-telefoner sina egna processorer. Huawei uppger att nya Kirin 970 ska vara kraftfullare än i både Apples och Samsungs toppmodeller och att den är bättre än andra mobilprocessorer på flera sätt.

– Användarna kan förvänta sig en betydligt snabbare telefon, längre batteritid och en kompaktare design än hos Apple och Samsung, säger Richard Yu som är chef för Huaweis konsumentdivision till nyhetsbyrån Reuters.

Huawei är den tredje största tillverkaren av mobiltelefoner efter Samsung respektive Apple på platserna 1 och 2. 

Mer att läsa: Allt om mobiltelefoner

Kanske är du intresserad av...