Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro finns i flera färger och har en skärm som täcker nästan hela framsidan.

Huawei P20 Pro har flärp och superkamera

Huawei visar upp sitt nya flaggskepp Huawei P20 Pro, som inte bara har en trippelkamera utan även följer i fotspåren på iPhone X med en så kallad flärp i skärmens överkant.

3 april 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

Huawei P20 Pro är den första mobiltelefonen som har tre linser från kameraspecialisten Leica. På baksidan sitter det en monokrom kamera på 20 megapixel tillsammans med en kamera med dubbla linser för telefoto och färg. Med hjälp av artificiell intelligens ska systemet enligt Huawei ge klarare och skarpare bilder än vad som har varit möjligt tidigare.

På framsidan sitter kameran i en liten flärp av den typ som vi såg första gången i iPhone X. Kameran delar utrymmet med sensorer och mottagare som använder 3d-modellering och AI för att känna av ansiktsdragen och justera bilden så att självporträtten blir så bra som möjligt.

Flärpen kan döljas med en inställning i mobilen som gör att utrymmet på sidorna blir svart. Där visas då ikoner och notifikationer som vanligt.

Nedanför skärmen finns fingeravtrycksläsaren som även kan användas för att styra telefonen med gester i stället för knappar.

Kamerorna har redan testats av DxOMarks, som utnämner P20 Pro till den bästa mobilkameran någonsin.

Huawei P20 Pro är dyr

Som sig bör när det gäller nya mobiltelefoner i toppklassen är P20 Pro dyr. Den kostar runt 8600 kronor, vilket visserligen är betydligt billigare än vad konkurrenterna Apple och Samsung tar för sina flaggskepp iPhone x respektive Galaxy S9 Plus.

Huawei P20 Pro testas för fullt av oss just nu och snart kan du läsa testet i Testzonen.

> Läs mer om Android-enheter

Kanske är du intresserad av...