Google Pixel XL

Google mobiltelefon bortplockad

Google brukar sällan backa, men nu gör man det. Sverige är nämligen inte något av de länder där man kommer att erbjuda den nya smartmobilen Pixel till försäljning.

14 oktober 2016 av Anders Daugaard

Googles nya smartmobil Pixel skulle kunna konkurrera med och även besegra både Apple iPhone 7 och Samsung Galaxy S7 på flera områden. Dessvärre finns det för närvarande inga planer på att börja sälja telefonen i Sverige, och inte heller några indikationer på att den kan dyka upp i framtiden. Pixel är en ren Android-telefon som finns i två versioner - Pixel och Pixel XL, var skärmar är på 5 respektive 5,5 tum. Detta är ett tecken på att Google tar det här med mobiltelefoner mycket seriöst, så det finn sinte några uppenbara anledningar till varför telefonerna har plockats bort från Googles butik.

Därför är Google Pixel intressant

Det finns många anledningar till att Pixel-modellerna är intressanta, eller vad sägs om följande:

  • Google Assistant, motsvarigheten till Apples Siri och Microsofts Cortana, hjälper till att navigera i telefonen och gör vardagen lättare.

  • Obegränsad förvaring av video och bilder i full upplösning på tjänsten Google Photos.

  • Bägge modellerna har inbyggt batteri som håller större delen av dagen - Pixel XL ska klara upp till fjorton timmar med internet eller film.

  • Om batteriet är tom räcker det att ladda i 15 minuter för att det ska räcka till sju timmars användning.

  • Inbyggd fingeravtrycksläsare.

  • Telejack för hörlurar - något som iPhone 7 inte har.

  • Speciell nattbelysning som drar ner mängden blåtonat ljus från skärmen på kvällar och nätter. Det är skonsammare för ögonen och ska göra det enklare att somna på kvällen.

  • Gratis Daydream View Virtual Reality-headset till de kunder som bor i de länder där telefonen kan förhandsbeställas.

Så köper du Google Pixel

Om du vill beställa en av Googles nya telefoner, behöver du handla den utanför Sveriges gräns, till exempel från England eller Tyskland. Den kan även förhandsbeställas i ett par svenska butiker, leveranstiden är visserligen okänd men det är inte priserna - den minsta modellen, Googel Pixel på fem tum och 32 gigabyte lagringsutrymme, kostar runt 8000 kronor.

PC-tidningen kommer att hålla ögonen öppna efter tecken på att Google ändrar inställning och beslutar sig för att lansera Pixel och Pixel XL i Sverige.

Kanske är du intresserad av...