Samsung Galaxy S7 og S7 Edge

Galaxy S7 med uppdaterad kamera

Två av årets största mobilnyheter bjuder på uppdaterade kameror, snabbladdning och plats för MicroSD-kort.

2 mars 2016

Samsung Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge är Samsungs nya toppmobiler som ersätter den gamla S6-serien. De nya telefonerna som presenterades på mobilmässan i Barcelona har som förväntat bättre prestanda och fler funktioner.

Galaxy S7 är standardversionen med en 5,1 tum stor skärm med upplösningen 1440x2560 pixel. När telefonen inte används visar skärmen ändå tid och datum samt om det har kommit meddelanden. Först när det är mörkt, till exempel om telefonen ligger i en ficka, stängs skärmen av helt för att spara ström.

S7 och S7 Edge uppfyller IP68-standarden, vilket innebär att de är vatten- och dammtäta. De kan dock inte följa med i swimmingpoolen, men Samsung garanterar att de håller tätt i en halvtimme på max 1,5 meters djup. Båda telefonerna har fyra gigabyte ramminne och 32 gigabyte lagringsutrymme. En av de stora skillnaderna mot föregångarna är att det finns en kortplats för MicroSD-kort på upp till 200 gigabyte.

Antalet megapixel i kameran har minskat till 12 megapixel. Med en bländare på f/1.7 i kombination med större bildpunkter och en så kallad Dual Pixel-sensor släpper linsen in mer ljus. När PC-tidningen provar kameran på mässan i ett mörkt rum visar det sig att det går att ta skarpa bilder även vid dåligt ljus. Frontkameran för självporträtt och videosamtal är på fem megapixel med samma bländare som huvudkameran.

Samsung Galaxy S7 Edge är i stort sett identiskt med Galaxy S7. Den stora skillnaden är att skärmen har avrundade kanter, att telefonen är större och att batteriet håller längre. Skärmen är på 5,5 tum och batteriet är på 3600 mAh jämfört med 3000 mAh i S7. Batterierna kan dessutom snabbladdas.

Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge börjar säljas i mars för 7300 respektive 8300 kronor. Den som förbeställer får ett par Samsung Gear VR-glasögon på köpet.

Kanske är du intresserad av...