Samsung Galaxy Note 8
© Samsung Galaxy Note 8

Galaxy Note 8 slår försäljningsrekord

Efter förra årets katastrof med Galaxy Note 7 slår nu efterföljaren alla försäljningsrekord.

12 september 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Efter förra årets dramatik med Galaxy Note 7 har Samsung varit lite lätt ängsliga över lanseringen av uppföljaren Galaxy Note 8.

Galaxy Note 7 visade sig ha ett batteri som tenderade att börja brinna eller till och med explodera och det blev snabbt förbjudet att ta med telefonen ombord på flygplan. Samsung tvingades till slut dra tillbaka alla sålda enheter och ersätta kunderna. Nu har Samsung ett nytt system för att testa mobiltelefonbatteriet som de lovar ska förhindra alla former av defekter.

Det har kunderna uppenbarligen tagit till sig. Den nya modellen har försäljningsmässigt redan slagit ut alla tidigare telefoner i Note-serien. Det meddelar Samsung i ett pressmeddelande.

Läs mer om Android-telefoner

Sockrad försäljning

Den rekordhöga försäljningen kan möjligen åtminstone delvis förklaras med de erbjudanden som Samsung har för den som förbeställer telefonen. Det går till exempel att få en DeX Station på köpet till ett värde av 1 000 kronor och som används för att göra mobilen till en liten stationär dator. På andra håll får man Samsungs 360-graderskamera på köpet eller en trådlös batteriladdare när man förbeställer Galaxy Note 8.

Galaxy Note 8 börjar säljas den 15 september bara några dagar efter att Apple har visat upp de främsta konkurrenterna till Samsungs telefon. Galaxy Note 8 kostar 10 000 kronor och kan förbeställas på Samsungs hemsida.

Kanske är du intresserad av...