stortest komse 062015

Stora pekdatorer för alla behov

Går det att få en bra och kraftfull pekdator för under 3?000 kronor, eller måste man spendera nästan det dubbla? Vi har testat fem stora pekdatorer och ger dig svaret.

12 april 2015

Om en stor del av tiden du sitter vid datorn går åt till att surfa på internet och att spisa underhållning som film, musik och enklare spel, bör du överväga om det inte är dags att skaffa en pekdator. Den passar perfekt för sådant. Den har en pekskärm, så att den enkelt kan styras med fingrarna, samtidigt som den är så liten och lätt att du kan ta den med dig nästan överallt.

I det här stortestet har vi lagt vantarna på sex olika pekdatorer, och vi har valt att ställa den nyaste modellen av iPad mot fem modeller med operativsystemet Android. Är det någon mening med att köpa en dyr pekdator med ett äpple på? Svaret beror i hög grad på vad du har för behov.

Oavsett vilken av modellerna du väljer kan de användas för både nytta och nöje, men alla gör det inte lika elegant eller obesvärat. Det speglas inte minst i prisskillnaderna, men det finns faktiskt mycket som är bra även med den billigaste pekdatorn. Här avslöjar vi testdeltagarnas styrkor och svagheter när sex tiotums pekdatorer drabbar samman.

Kanske är du intresserad av...