Kindle e-bokläsare

Amazons senaste Kindle e-bokläsare är vattentät och klarar upp till en timma under vatten.

© Amazon

Nya Kindle Paperwhite kan överleva en resa till stranden

Amazon har lanserat en ny version av sin populära e-bokläsare, Kindle Paperwhite, och den nya modellen kan bland annat överleva ett dopp i vatten.

Du får skarpare text, utrymme för fler böcker, och du kan läsa dem när du tar det lugnt på stranden. Amazon har nämligen lanserat den senaste versionen av vad som kan vara världens mest populära e-bokläsare, Kindle Paperwhite. 

I den nya versionen finns åtta gigabyte lagringsutrymme för att lagra e-böcker, ljudböcker, nyhetsartiklar och tecknade serier - det räcker till flera tusen böcker. Inbyggd Bluetooth gör det dessutom möjligt att använda trådlösa lurar för att lyssna på ljudböcker.

Nya Kindle är vattentät

Den riktigt stora nyheten är att den nya Kindle Paperwhite är vattentät och klarar att spendera upp till en timma på två meters djup i sötvatten. 

Du behöver med andra ord inte vara orolig för att den ska bli blöt om du vill ligga på en strand i soliga södern eller en vilstol i badhuset om du investerar i en den nya Kindle.

Kindle e-bokläsare

En Kindle är en e-bokläsare som är utvecklad främst för att läsa böcker på. Därför är det inte ansträngande för ögonen att läsa på en Kindle, som det kan vara på en iPad eller annan pekdator.

© SGM / Shutterstock.com

Vad är en Kindle?

Om du ännu inte har stiftat bekantskap med en Kindle, så är det Amazons produktserie med e-bokläsare. Skärmen använder så kallat e-bläck, vilket bland annat betyder att den har en batteritid på upp till sex veckor.

Du väljer själv hur stor text det ska vara i böckerna på en Kindle, till och med vilket teckensnitt du vill använda. Det ger en personlig läsupplevelse på ett sätt som en vanlig fysisk bok aldrig kan ge.

Den nya Kindle Paperwhite - pris:

Den nya Kindle Paperwhite mäter 16,7 x 11,6 x 0,82 centimeter och väger 182 gram.

Den finns i versioner med och utan plats för SIM-kort, men alla har inbyggt trådlöst nätverk så att du kan hämta böcker från Amazons servrar.

Priset för den nya Kindle Paperwhite e-bokläsare är från cirka 1200 kronor.

Skillnader mellan Kindle och pekdator/iPad

En Kindle är konstruerad för att läsas på, vilket gör att du får en bättre läsupplevelse på en Kindle än på exempelvis en iPad. Omvänt kan en Kindle inte användas för e-post och spel på samma sätt som en pekdator. Det är dessutom en stor skillnad på priset.

Om du överväger att investera i en pekdator, se till att läsa vår guide till hur du hittar den perfekta pekdatorn. Om du väljer en pekdator rekommenderar vi att du använder ett trådlöst tangentbord vilket gör det enklare att skriva annat än korta meddelanden både på pekdatorer och smartmobiler, plus att du slipper fåniga stavfel för att du missar rätt tangent på skärmen. 

> Just nu får du ett trådlöst tangentbord tillsammans med två nummer av PC-tidningen för 59:50 kronor + porto och expeditionsavgifter. Beställ redan nu via den här länken.

Kanske är du intresserad av...