Test_tavle_komse_182011

Håll datorn i handen

En surfplatta är lätt och mobil och den är alltid redo direkt när du behöver den. Vi testar sex surfplattor du alltid kan ha med dig.

5 april 2012

Ladda ned hela artikeln och läs mer om surfplattor.

Glöm allt om stora och klumpiga bärbara datorer! Om du bara vill ta en snabbtur på internet, kolla din e-post eller titta på en film är pekdatorn det perfekta redskapet. Vi har testat sex av de just nu allra bästa.

En surfplatta är redo för användning omgående. En enda tryckning på startknappen och sekunden efter är allt klart för att börja surfa. Du kan sitta med plattan i soffan, ta med den ut i badrummet eller använda den för att läsa dagens tidning i sängen. Utan att bli svart om fingrarna! En surfplatta är tunn och smidig och du slipper kablar, tangentbord och mus eftersom pekdatorns laddning räcker för flera timmars surfande. Styrningen är också enkel, du använder fingrarna direkt på skärmen.

Hanteringsmässigt påminner alla pekdatorer i testet om varandra och de största skillnaderna ligger i stället i de funktioner som finns inbyggda. Några av plattorna levereras med många anslutningsmöjligheter, andra är mer primitiva. Största överraskningen var batteritiden. Testets bästa batteri höll för lite mer än åtta timmars filmvisning på en uppladdning, den pekdatorn kan du därför lugnt ta med dig på en längre resa.

Kanske är du intresserad av...