anydo

Skolstart: Fem ovärderliga appar

Det här är fem appar som du behöver i pekdatorn när skolar startar efter sommarlovet.

Sommaren lider mot sitt slut och skolklockan ringer in. Då gäller det att vara förberedd. Här är fem appar som är guld värda i skolarbetet.

1. Allting tillgång till filerna 

Du kommer ingenstans utan dina filer, och med Dropbox har du dem alltid med dig. 

Appen finns bland annat till iOS och till Android.

2. Skapa kom ihåg-listor 

Det är viktigt att ha en god överblick när man studerar, vilket är lätt ordnat med appen Any.do som låter dig skapa enkla kom ihåg-listor. 

Den finns till iOS och till Android.

3. Håll dig underrättad 

När böckerna kallar finns det inte tid att hålla dig uppdaterad med alla nyheter från när och fjärran. Med RSS-läsaren Feed-ly får du nyheterna serverade utan att du behöver leta efter dem.

Appen finns till iOS och till Android.

4. Missa inget i planeringen

Lektioner, föreläsningar, examinationer och helgfester. Förpliktelserna lägger sig på hög, men med Studious Homework Planner får du ett meddelande om när det börjar bli dags för dig att göra något. 

Appen finns till iOS.

5. Undvik överloppshandlingar 

Det har sagts att inget är svårare och lika ensamt som att skriva. 

Då kan det behövas hjälp för att inte falla för frestelsen att bli distraherad av till exempel Facebook med hjälp av Freedom för IOS.

Med ett par hörlurar får du bättre ljud i din dator eller mobil - utan att störa omgivningen. Just nu får du dessa hörlurar från BPM tillsammans med två nummer av PC-tidningen samt e-boken "Allt du måste veta om strömmande film" för bara 59:90 kronor + porto. Du sparar 407 kronor. Läs mer om erbjudandet här.

Få ett praktiskt tangentbord med PC-tidningen

Nu kan du tillsammans med PC-tidningen få ett praktiskt pekdatortangentbord, så att du slipper använda det frustrerande skärmtangentbordet. Tangentbordet har ett format som gör att det passar i väskan och det väger bara 350 gram.

Det ansluts med Bluetooth till alla moderna pekdatorer och smartmobiler, och när det är anslutet kan du använda de riktiga tangenterna för att skriva på skärmen precis som med en bärbar dator.

Ovanför tangentbordet finns dessutom en praktiskt skåra som fungerar som en hållare för pekdatorn medan du skriver.

Enbart tangentbordet är värt 379 kronor, men du får det tillsammans med två nummer av PC-tidningen för bara 59:50 kronor.

Kanske är du intresserad av...