En miljon nya virus under 2008

Antivirusföretaget F-Secure har nyligen offentliggjort skrämmande siffror som visar att det första kvartalet av 2008 slår alla virusrekord. Företaget uppskattar att år 2008 kommer att medföra upp mot en miljon virus i omlopp.

4 april 2008

F-Secure mottar dagligen information om 25 000 nya virus och antivirusföretaget uppger att man aldrig tidigare har upptäckt så många nya virus i omlopp som under de tre första månaderna av 2008. F-Secure konstaterar att om utvecklingen fortsätter kommer det under 2008 att komma omkring en miljon nya virus i världen.

Det är inte bara mängden virus som ökar, de enskilda virusen blir dessutom mer avancerade och sprider sig till bland annat banners och plugins på vanliga webbsidor. Samtidigt har den första Smartphone-mobiltelefonen under 2008 blivit smittad av en trojansk häst.

För att skydda din pc är det en god idé att ha ett antivirus-program installerat - till exempel Avast eller AVG som är helt gratis. Och med tiden som mobiltelefonerna blir mer avancerade bör du överväga att installera antivirus där också.

Kanske är du intresserad av...