Donald Trump byter ut sin Android-telefon mot säkerhetsgodkänd smartmobil
© Trump Evan El-Amin / Shutterstock Inc.

Trump byter Android mot säker telefon

USA:s nya president tvingas byta ut sin Android-telefon mot en annan modell som av säkerhetsskäl saknar en rad funktioner.

23 januari 2017 av Christian Slot

När USA:s nytillträdde president Donald Trump fick nycklarna till Vita huset fick han inte ta med sig sin mobiltelefon. I stället har han fått en annan och mer säker mobiltelefon. Allt enligt The New York Times

Det är Secret Service, som bland annat har till uppgiften att skydda presidenten, som kräver att Trump byter telefon. Den nya telefonen är krypterad och har ett nytt telefonnummer som få personer känner till.

Intet kamera

Secret Service har inte meddelat vilken modell presidenten har fått, men flera amerikanska medier skriver att Trump antagligen har fått överta den iPhone som Barack Obama hade under sin tid som president.

I en intervju med pratshows-värden Jimmy Fallon förklarade Obama att det av säkerhetsmässiga skäl varken går att skicka sms, fotografera eller spela musik med presidentens telefon.

Enligt nyhetsbyrån hade Barack Obama tillgång till en annan telefon varifrån han kunde nå Twitter. Det borde tilltala Donald Trump som ju är en ivrig twittrare och som har sagt att han tänker fortsätta twittra under sin tid som president. 

Hör Barack Obama berätta om säkerheten och begränsningarna i presidentmobilen:

Kanske är du intresserad av...