Nu går det att låsa och radera en stulen dator på distans
Lås och radera:

Var är din försvunna dator? Oavsett om du förlagt den eller fått den stulen går den att spåra med en effektiv tjänst.

Nu går det att låsa och radera en stulen dator på distans

PC-tidningen kan exklusivt erbjuda alla prenumeranter kostnadsfri tillgång till en smart tjänst som kan spåra, låsa och radera innehållet på en dator så att den blir oanvändbar för en tjuv.

Du kanske vet att det går att spåra en mobil om den försvinner eller blir stulen, men det går faktiskt att göra samma sak med en vanlig dator.

PC-tidningen har ingått ett avtal med det professionella säkerhetsföretaget DriveStrike som erbjuder spårning, kryptering och fjärradering av datorer och andra smarta enheter.

Normalt kostar det 15 dollar om året att ha tillgång till de avancerade funktionerna, men som prenumerant på PC-tidningen kostar det ingenting. Du får nämligen 15 dollar i rabatt hos tjänsten – år efter år.

Det betyder att du kan installera DriveStrikes program på datorn och se dess placering på en karta. Om datorn använder Windows 10 eller 11 Pro kan hårddisken krypteras för extra säkerhet. Det går dessutom att låsa hela hårddisken eller radera allt innehåll på den.

> Läs mer om Säkerhetspaketet i Fördelszonen

Mycket effektivt lås för datorn

När DriveStrike-programmet är installerat i det fördolda på datorn styrs det framöver via företagets hemsida från en annan enhet.

På så sätt går det att använda en mobil eller surfplatta för att se var datorn är – eller låsa ute tjuven från Windows.

DriveStrike låser Windows så effektivt att inte ens du kan logga in i Windows med ditt eget lösenord. Det är först efter att datorn har låsts upp på samma hemsida som du eller tjuven kan komma in i Windows igen.

> Läs även: Så hittar du en borttappad mobil

Radera hela datorn på distans

Om du till exempel kan se på kartan att datorn har rört sig över landsgränser ocht du troligtvis aldrig får tillbaka den, kan du välja den ultimata lösningen: Att radera allt innehåll på hårddisken så att inga personliga filer inte hamnar i fel händer. 

Efter att ha valt det alternativet på hemsidan loggar Windows ut och arbetar en stund i bakgrunden. Det ser ut som om datorn installerar uppdateringar. 

När den startas igen visas ett meddelande från datorns BIOS: Inget operativsystem är installerat. 

Därmed är inte enbart dina filer, utan även hela Windows och allt annat på hårddisken fullständigt utplånat.

Med programmet DriveStrike går det att låsa och radera datorn på distans.
DriveStrike

Datorns placering visas på en karta där det går att zooma in och se var den befinner sig. Via knapparna längst upp går det att låsa datorn så att ingen kan använda den – eller se till att allting på hårddisken utplånas.

DriveStrike kan installeras på 1 enhet

Med vårt avtal med DriveStrike går det att installera programmet på en enskild enhet utan att betala för tjänsten.

Du bestämmer själv om du vill installera DriveStrike på en Windows-dator, en dator med Linux eller en Mac. Du kan även välja att skydda din iPhone, iPad eller en Android-mobil eller surfplatta. 

Du kan bara använda tjänsten på en enhet i taget för att utnyttja det kostnadsfria erbjudandet.

> Är du inte prenumerant på PC-tidningen kan du blir det nu för bara 29 kronor

Läs allt om programmet i tidningen

I PC-tidningen nummer 18/2021 som finns ute nu kan du läsa mycket mer om det attraktiva erbjudandet samt en guide som visar installationen av DriveStrike. 

Här finns även den unika rabattkoden som behövs för att ta del av erbjudandet.

> Dessutom hittar du både artikeln och programmet i Fördelszonen

Kanske är du intresserad av...