Mannen bakom McAfee hackad

Även säkerhetsexperter kan utsättas för intrång. Det hände nyligen John McAfee, som är mest känt för sitt antivirusprogram.

8 januari 2018 av Henning Dadkhah Rasmussen

Under julhelgen började den välkände säkerhetsexperten John McAfee twittra reklambudskap för obskyra digitala valutor.

Strax därpå kom den en ny uppdatering där John meddelade att hans Twitter-konto hade hackats och tagits över av någon annan.

John McAfee är mest känd för att ligga bakom antivirusprogrammet McAfee och även om han sålde sitt företag till Intel för många år sedan, anses han fortfarande vara en av de mest betydelsefulla säkerhetsexperterna i världen.

Alla kan hackas

Att till och med John McAfee har drabbats av hackare visar att vi alla är utsatta när det gäller säkerhet på internet. Om en sådan expert kan bli hackad, kan vi alla hackas.

Till sitt försvar säger John McAfee att han inte har kontroll över andra företags säkerhet och att det är upp till Twitter att ha tillräckliga skydd för att stänga ute obehöriga.

Här hittar du John McAfees Twitter-konto.

Bästa skyddet

Det bästa sättet att skydda alla typer av konton på internet, vare sig det handlar om Twitter, Facebook eller något annat, är att använda riktigt säkra lösenord. Det är dessvärre något som de flesta fortfarande är riktigt dåliga på, allt enligt listan med de vanligaste lösenorden 2017.

Med hjälp av säkerhetsprogrammen i Fördelszonen kan du som läser PC-tidningen göra din dator säkrare.

Prova ett nummer av PC-tidningen och få full åtkomst till Fördelszonen för endast 29 kronor.

Kanske är du intresserad av...