Firefox säkerhetshål

Det har upptäckts ett nytt säkerhetshål i Firefox. Vi visar hur du skyddar din dator.

Varning för nytt hot mot Firefox - uppdatera nu

Forskare har upptäckt ett stort säkerhetshål i den populära webbläsaren, och hackare har redan utnyttjat det. Du behöver uppdatera din webbläsare ögonblickligen för att täppa till hålet.

Mozilla Firefox är inte bara en av de mest populära webbläsarna utan också en av de säkraste. Nu har det dock uppdagats att webbläsaren har ett allvarligt säkerhetshål, så om du använder webbläsaren med den brandgula räven ska du läsa det här.

Det är Firefox själva som har meddelat att äldre versioner av Firefox har en allvarlig säkerhetsbrist som vid flera dokumenterade tillfällen har utnyttjats av hackare. 

> Läs mer om hur Firefox skyddar din integritet på nätet

Uppdatera Firefox nu

Säkerhetsbristen beror på programmeringsspråket Javascript, och ger hackare en bakväg in i din dator. Den senaste versionen av Mozilla Firefox, och därmed den enda säkra versionen, heter 67.04. 

Firefox brukar uppdateras automatiskt om inte användaren aktivt har stängt av funktionen. Så här undersöker du vilken version av Firefox du har.

Så uppdaterar du Mozilla Firefox

  1. Klicka på de tre horisontella strecken i webbläsarens övre högra hörn. 
  2. Välj Inställningar och bläddra ner till stycket Uppdateringar för Firefox
  3. Här bör det stå 67.04 eller en nyare version. Om det inte gör det, markera alternativet Installera uppdateringar automatiskt

> Du hittar den uppdaterade versionen av Firefox för säker hämtning i Fördelszonen (enbart för PC-tidningens läsare)

Kanske är du intresserad av...