Browser komse 102015

Surfa utan risk

All världens faror hotar när du startar webbläsaren och beger dig ut på internet. Det finns dock möjligheter att surfa helt riskfritt. Metoden heter Sandboxie och innebär en helt skyddad miljö för din dator.

26 juni 2015

Det är knappast någon hemlighet att internet är fullt av webbplatser som kan skada din dator. En del kör program som kan ställa till det för dig, andra försöker infektera datorn med virus och sabotageprogram. Problemet är att det är mycket svårt för vanliga datoranvändare att avslöja vilka webbsidor som kan vara farliga och vilka som är ofarliga förrän det är för sent och skadan redan är skedd. Men det går faktiskt att besöka farliga webbplatser utan någon som helst risk.

För att kunna göra detta använder vi det smarta programmet Sandboxie, som gör det möjligt att surfa hur som helst utan risk för allvarliga konsekvenser. När du surfar med en webbläsare i Sandboxie-läge visas det en gul ram runt programfönstret. Ramen är en garanti för att du befinner dig på säker mark, eftersom ingenting du tar dig för i det läget kan påverka datorn. Skulle webbplatser försöka infektera datorn med virus ser Sandboxie till att de farliga filerna hamnar i karantän. Programmet sparar nämligen enbart filer på sin egen skyddade lilla del av hårddisken och det är vattentäta skott mellan den delen och resten av Windows. Datorn är alltså alltid skyddad.

> Hämta Sandboxie

Kanske är du intresserad av...