FreeDome

Spåra dina spårare

F-Secure lanserar ny spårtjänst.

28 oktober 2015

Det finska säkerhetsföretaget F-Secure har lanserat Tracker Mapper, ett verktyg som på ett visuellt sätt och i realtid, visar vem som försöker spåra dina aktiviteter på Internet. Verktyget är ett tillägg till F-Secures populära VPN- och spårningsskydd Freedome och har utvecklats för att möta efterfrågan hos användarna för att de ska kunna se vilka spårningsförsök som blockeras av programmet. Spårning av användare har de senaste åren blivit allt vanligare, en nyligen genomförd undersökning gjord av F-Secure Labs i september 2015 visar att över hälften av världens 100 största sajter är just tjänster som spårar användarnas surfvanor.

  • Vi har märkt både en oro och ett intresse hos användarna att se och förstå mer hur de spåras online, säger Xerxes Malekani på F-Secure i ett pressmeddelande. Allt fler förstår att just spårning är en stor del av deras internetanvändande och att det blivit en massindustri. Trots det har det varit mycket svårt att få en enkel överblick över vem som spårar vad och när.

Tracker Mapper visar vilka webbplatser som försöker samla in information om användaren som själv kan välja att använda eller stänga av funktionen, och all data raderas automatiskt efter tre dagar för att skydda användarens integritet. Den som vill kan skapa rapporter som kan sparas under obegränsad tid.

Freedome finns för iOS, Android, Windows PC, OS X samt Amazon Fire. Tracker Mapper finns som tillägg för OS X och Windows PC. Senare under året planeras även versioner av Tracker Mapper för övriga plattformar.

Kanske är du intresserad av...