Hackare pillar med mobil

iPhone och Android-mobiler kan hackas

© Shutterstock

Google hittar stort säkerhetshål hos Apple och Android

Problematiskt säkerhetshål i wi-fi-kretsarna rör miljontals mobiltelefoner. Hackare kan komma in i telefonen om de är i samma nätverk.

Sårbarheter i populära wi-fi-kretsar som sitter i både iPhone och Android-enheter öppnar telefonerna för angrepp så fort de är inloggade på trådlösa nätverk.

Det avslöjar Googles Project Zero i ett nytt blogginlägg.

Hackade mobiler via wi-fi

Det är företaget Broadcom som har tillverkat det sårbara kretsarna som till största delen finns i Samsungs telefoner, flera Nexus-modeller och alla iPhone sedan iPhone 4.

I ett test med en Nexus 6P lyckades Googles tekniker komma in i mobilen när de var anslutna till samma trådlösa nätverk som telefonen.

Uppdatera telefonen

Google ger alltid företag möjligheten att åtgärda de fel de hittar innan de offentligt publicerar någon information och Broadcom hann också åtgärda problemet innan bloggposten skrevs.

Därför är det nu viktigt att du uppdaterar alla dina mobila enheter som kan vara berörda. När de är uppdaterade är de skyddade mot denna sårbarhet.

Omedelbart efter avslöjandet skickade Apple ut uppdateringen 10.3.1 specifikt för att åtgärda detta fel.

I en iPhone kontrollerar du vilken version av iOS du har genom att öppna Inställningar, välja Allmänt och Programuppdatering.

Kanske är du intresserad av...