Säkerhetsproblem med Microsofts webbläsare

Säkerhetsproblem i Edge och Internet Explorer.

© Shutterstock

Farliga säkerhetsproblem i Edge och Internet Explorer

Säkerhetsbrister i Microsofts webbläsare ger hackare tillgång till datorn. Microsoft har ännu inte åtgärdat säkerhetsproblemen.

Enligt Google har Microsoft i flera månader struntat i säkerhetsproblemen i webbläsarna Edge och Internet Explorer. Säkerhetsbristerna kan utnyttjas av hackare för att komma in i användarens dator.

Google upptäckte säkerhetsbristerna redan i november förra året och meddelade Microsoft, så att de skulle kunna rätta felen. Ännu har dock inte Microsoft släppt några uppdateringar som täpper till säkerhetshålen.

Google avslöjar problemet

När Google hittar en säkerhetsbrist som behöver åtgärdas är företagets hållning att först meddela de berörda parterna och sedan vänta i 90 dagar innan de offentliggör något. Det ger de som berörs, i detta fall Microsoft, tid att rätta felen utan att hackare först får nys om möjligheten att ta sig in i användarnas datorer.

De 90 dagarna har nu gått och Microsoft håller fortfarande på att åtgärda felen. De brukar skicka ut uppdateringar när arbetet är klart, förhoppningsvis innan hackare utnyttjar dem. Nu är just dessa säkerhetsbrister allmänt kända, så det gäller att se upp tills Microsoft löser problemen.

Använd en annan webbläsaren

Så länge rekommenderar vi alla att använda en annan webbläsare än Edge eller Internet Explorer för säkerhets skull.

Det finns många webbläsare att välja mellan. Två av de populäraste är Google Chrome och Mozilla Firefox.

Läs rapporten från Google.

Kanske är du intresserad av...