Säkerhetsbrist i Adobe Flash Player

Säkerhetsbrist i Adobe Flash Player

© Shutterstock

Stort fel i välkänt program hotar din säkerhet

En ny säkerhetsbrist har upptäckts i Adobe Flash Player. Felet gör det möjligt för hackare att ta över en dator. Finns Adobe Flash Player i din dator ska du göra så här.

5 februari 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

Programmet Adobe Flash Player finns i miljardtals datorer världen över. Nu visar det sig att programmet innehåller ett fel som gör det möjligt för hackare att ta sig in i datorn.

Enligt Adobe sker angreppen via bifogade Office-dokument i e-post. Dokumenten innehåller virus som utnyttjar felet i Adobe Flash Player, så att hackarna kan komma in i datorn.

Det är den Sydkoreanska säkerhetstjänsten som har slagit larm efter att Sydkorea har attackerats på detta sätt från, enligt säkerhetstjänsten, Nordkorea.

Skydd mot Flash Player

Adobe meddelar att det kommer en uppdatering senare i veckan. Därför är det viktigt att programmet uppdateras så fort uppdateringen blir tillgänglig. Programmet meddelar när så är fallet.

Innan uppdateringen kommer föreslår vi att Flash Player inaktiveras eller avinstalleras helt. De flesta webbläsare fungerar utan Flash Player.

Tänk också på att inte öppna bifogade filer som du får i e-post från okända källor. Risken är stor att dessa filer innehåller virus.

Om du köper PC-tidningen kommer du åt Fördelszonen men över 300 kontrollerade och säkra program. Du hittar bland annat vårt säkerhetspaket med de bästa gratisprogrammen för att skydda din pc.

Just nu får du 1 nummer av PC-tidningen och full åtkomst till Fördelszonen för endast 29 kronor. Klicka här!

Kanske är du intresserad av...