ie11-update

Slut med support på äldre versioner av Internet Explorer

Den 12 januari i år slutade Microsoft ge support av äldre versioner av webbläsaren Internet Explorer. Läs om hur du ser till att ha den senaste versionen installerad i din dator.

old browser

När supporten nu är slut för gamla versioner av Internet Explorer rekommenderar vi att du snabbast möjligt uppgraderar till den nyaste versionen, det vill säga Internet Explorer 11. Först då kommer webbläsaren att vara säker även i fortsättningen. Enligt Microsoft fortsätter uppdateringarna och den tekniska supporten för Windows 10, Windows 8.1 och Windows 7.

Uppdateringar är nödvändiga för att nya sårbarheter ska kunna stävjas. För att datorn även i fortsättningen ska vara skyddad mot de senaste hoten är det därför viktigt att alla program, inklusive webbläsaren, är uppdaterade till de senaste versionerna. I Windows 10 finns redan Internet Explorer 11 tillsammans med den nya webbläsaren Edge.

Om automatiska uppdateringar är aktiverade i Kontrollpanelen bör den senaste versionen av Internet Explorer redan vara installerade i din dator.

För att se vilken vilken version av Internet Explorer du har i datorn startar du programmet och klickar på kugghjulet överst till höger. Välj Om Internet Explorer för att se versionsnumret. Är det 11 behöver du inte göra mer. I samma dialogruta bör du dock se till att Installera nya versioner automatiskt är förbockat.

Kanske är du intresserad av...