Lenovo Thinkpad återkallar datorer
Brandfarliga datorer.

300 000 brandfarliga Lenovo Thinkpad återkallas.

Lenovo återkallar 300.000 brandfarliga datorer

Ett fel i en modell i Lenovos bärbara pc ThinkPad gör att batteriet kan börja brinna. Så här ska du göra om du har en dator som omfattas av felet.

9 februari 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

Nu är det Lenovos tur att återkalla produkter. Den här gången gäller det batterier som kan självantända.

Det rör sig om visa modeller av ThinkPad ThinkPad X1 Carbon som har tillverkats mellan december 2016 och oktober 2017. I de modeller som omfattas av felet finns det en risk för att en lös skruv skadar batteriet, som då kan överhettas och fatta eld.

Om du har en Lenovo Thinkpad är det därför viktigt att du kontrollerar om den berörs av felet. Lenovo har gjort en webbsida med information om hur datorn identifieras och hur man som kund då ska gå till väga. Kolla din ThinkPad.

Alla åtgärder i samband med återkallningen är kostnadafria.

Snabb återkallning

Lenovo har dragit i gång återkallningen trots att de enligt uppgift bara har fått ett fåtal anmälningar om problemet. Till Computerworld säger företaget att det endast känner till tre fall i nuläget.

Även om det är få som har drabbats är det viktigt att du som har en dator som omfattas av felet tar kontakt med Lenovo för åtgärd.

Ett liknande problem rörde Samsung Galaxy Note 7 som under 2016 drogs tillbaka efter att flera telefoner exploderat på grund av defekta batterier. Det gick så långt att telefonen förbjöds ombord på flygplan innan Samsung hann återkalla telefonerna.


> Just nu får du 2 nummer av PC-tidningen och en läcker powerbank, för att hålla mobiltelefonen uppladdad, för endast 59:50 kronor. Läs mer!

Kanske är du intresserad av...