Backup_komse_072012

Bombsäker backup

Synkronisera filer och mappar i säkerhet på en extern hårddisk.

30 april 2012

Tänk om alla dina filer plötsligt försvann? Skrämmande tanke, men nu finns det en ny metod för att skydda sig. Programmet som hör till heter Allway Sync och kopierar auto matiskt filerna till ett säkert ställe, till exempel en extern hårddisk. En minut efter att du skapat eller ändrat en fil ligger den säkert på plats.

Videon med barnets första skakiga steg. Bilderna av brudparet ute på kyrktrappan. Alla 637 musik-cd som det tog åtta veckor att lägga in på hårddisken. Ansökningar, utredningar, rapporter, kvitton och elektroniska brev från de senaste tio åren. Listan är lång och vi kan fortsätta räkna upp fi ler som du skulle sakna om oturen är framme. Som tur är kan du andas ut och ta det lugnt, här får du nämligen Allway Sync och en instruktion i hur du börjar använda det effektiva programmet för säkerhetskopiering.

Den här artikeln handlar alltså om säkerhetskopiering, men inte den slags säkerhetskopiering som du kanske är van vid. Allway Sync är nämligen ett så kallat synkroniseringsprogram, som snabbt och enkelt ställs in på kopiera dina filer till ett säkert ställe. Dessutom i stort sett i samma ögonblick som du skapar eller ändrar dem. På så vis har du alltid purfärska säkerhetskopior liggande när de behövs.

Kanske är du intresserad av...